tiistai 30. joulukuuta 2014

LAMPE BERGERTiedättekös mikä tuo on?

Sehän on Lampe Berger, ilmanpuhdistaja ja -raikastaja.

Lampe Berger on ranskalaisen aptekkari Bergerin keksintö vuodelta 1898. Lamppua käytettiin sodan aikana sairaaloissa ilman puhdistamiseen sekä kulkutautien leviämisen estämiseen.
Sydänlangassa kiinni oleva katalysaattori kuumenee niin kuumaksi, että se hajottaa ilmassa olevia molekyyleja ja puhdistaa jopa 60% ilman epäpuhtauksista! Samalla se raikastaa huoneilman ja poistaa pahoja hajuja. Näin koiraperheessä käytännöllinen! Ja esimerkiksi ruskeankastikkeen käry on historiaa!

Katalysaattorin annetaan palaa kaksi minuuttia ja puhalletaan sammuksiin. Oma pullo on näköjään täyttöä vaille ;) 

Sitten suojakorkki päälle ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia jokaista 10 neliötä kohden.
Tuoksullisia öljyjä lamppuihin alettiin saamaan 1930-luvulla. Tuoksuja on valittavana monta vaihtoehtoa. Varmasti jokaiselle löytyy omansa. Tai sitten se tuoksuton vaihtoehto, joka sopii hyvin allergikoille. Olen kuullut lampun neutraaliöljyn polttamisen auttavan kissa-allergikon oireisiin sekä siitepölyoireisiinkin.
Itselläni on neutraalituoksu ja Ocean Breeze. Ja kyllä nyt lamppua poltellaan ja kanniskellaan huoneesta toiseen.

Ja lopuksi lampun korkki kiinni ja suojakorkki päälle ja kaunis esine on taas seuraavaan kertaan valmiina.

Oma lamppu löysi heti paikan eteisen lipaston päältä öljylampun vierestä. Kaksi hengetöntä lamppua, valkoiset seinät ja kristallilamppu. Ehkä kaunein huone tässä kodissa ;)

Se piti vielä kertoa, että lamppuja löytyy kymmeniä eri malleja ja värejä, ja omani on Bedmilistä, josta löytyy laaja valikoima lamppuja.

Mitäs olette mieltä tällaisesta ihmelampusta?

Friida

  

2 kommenttia:

 1. En ole aiemmin tällaisesta kuullutkaan! Kiitos vinkistä ja vielä visuaalisesti piristävästä sellaisesta. Viime vuonna siitepölyallergian ekat oireet kun iskivät jo helmikuun lopussa ja lääkkeitä on niin turhauttavaa popsia.
  Ihanaista iutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä ja kiitoksia :) On siinä sitten ollut pitkä aika kärsiä allergiasta :( Onneksi olen itse säästynyt kaikilta allergioilta, mutta tuttavapiirissä on monia joita kiusaavat siitepöly- ja "eläinallergiat". Ei kateeksi käy heitä. Käy googlettaa Lambe Berger niin löytyy tietoa enemmänkin. Hyvää Uutta Vuotta myös teille!

   Poista

Kiitos viestistäsi!