lauantai 22. marraskuuta 2014

AINA EI VOI ONNISTUA

Näin lauantai päivä alkaa kääntymään illan puolelle. Ihanasti on lumi tuonnut valoisuutta! 

Ostettiin jokin aika sitten Ektorpin sohvaan ja nojatuoleihin uudet ruskeat päälliset. Vanhat olivat harmaat ja todella hyvän väriset koiraperheeseen. Olivat palvelleet melkein nelisen vuotta, mutta sohvien imuroiminen monta kertaa viikossa, koirien "petaamiset", päällisten pesut ja tietenkin istuminen alkoivat jo näkyä kankaissa.

Ruskeat olivat huomattavasti halvemmat kuin harmaat, joten ajattelin säästää valitsemalla ne. Värikin on todella kaunis. 


Sitten tarvittin tietenkin uusi matto, jossa olisi enemmän ruskean sävyjä. Ja täydellinen matto löytyi Bedmilistä.
Ihanasti kuluneen näköinen. Tarvittiin myös tyynynpäällisiä missä olisi sitä ruskeaa. Pentikin tyynyissä (joita löytyy jo harmaana ja valkoisena) oli pellavan sävy. Eli Pentikiin hakemaan kaksi tyynynpäällistä.

(Leevi halusi mukaan kuviin mannekiiniksi. Vanhemmiten Leevistä on tullut todellinen linssilude!) 

Että ei tulisi sisustamisesta liian helppoa, huomasin ruskeiden päällisten imevän koirankarvat magneetin tavoin itseensä. Eikä ne tahtoneet irrota helpolla imuroidessa. Jä värissä huomasi kuitenkin hyvin varsinkin Leevin vaaleat karvat. Eihän sitä auttanut kuin kärvistellä uusien päällisten kanssa. Ei sitä viitsinyt heti alkaa valitella P:lle, kun oli matot ja tyynynpäälliset ja kynttilät ostettu sopimaan uuteen väriskaalaan.

P huomasi kuitenkin etten ollut tyytyväinen. Joten päätimme hakea tutut ja turvalliset harmaat päälliset. Mattokin (onneksi) sopii harmaiden kanssa. Joten loppu hyvin kaikki hyvin. Vaikka kyllähän se vähän naista syö kun tulikin aika kalliiksi tämä säästäminen. Mutta nyt voi vaihtaa ruskeat aina silloin tällöin kun on kunnon siivousintoilukausi meneillään. Jaksaa sitten putsailla sohvia. Sitä odotellessa...

Onko antaa vinkkiä millä saisi helposti putsattua karvat sohvista. Haastetta antaa myös koirien erilaiset turkinlaadut, tarttuvat ihan erilailla kiinni. Tässä kuvassa jo takaisin turvallisessa harmaassa. Kuvista on mielestäni aika vaikeaa erottaa ruskea ja harmaa. 

Että sellaista tällä kertaa.

Ihanaa iltaa <3


Friida4 kommenttia:

 1. Villa Kardemummassa putsataan sohva corgineidin karvoista teippirullalla ja välillä leveällä maalarinteippisyttyrällä. Eivät irtoa aina muuten. Bukleematoista( eteinen) saa karvat hyvin irti, kun sumuttaa sumutinpullolla ja vetää sitten lattiatelalla maton päästä päähän.
  Koiriudet on ohania, mutta työtä näistä mussukoista kyllä koituu:)
  Tulehan vierailulle katsastamaan meidän hörökorvaista karvoittajaamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalarinteippi on meilläkin käytössä pääsääntöisesti vaatteiden karvanpoistossa. Tuota sumutinpullon käyttöä pitää kokeilla! Kiitos vinkistä!

   Onhan noissa karvakuonoissa oma työnsä, mutta kun ei ilmankaan osaa elää...

   Lähdenkin samantien katsastamaan Villa Kardemumman!

   Poista
 2. Heipsan! Piipahdin vierailulle :) Ihanalta näyttää täällä blogissasi!
  Todella kivat sävyt on molemmissa sohvanpäällisissä ja onhan tuo ihan kätevää kun voi vaihdella päällisiä mielen mukaan ;)

  Itselläni ei ole kokemusta karvaisista kamuista ja karvanlähtöongelmista, (kun valitettavasti täällä asuu allergikkoja, niin ei olla uskallettu lemmikkiä hankkia :(

  Mutta ihanaa joulun nodotuksen aikaa teille!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia piipahduksesta! Totta, että on kiva vaihdella päällisiä (kaapissa vielä myös valkoiset ;)). Huoneen tunnelman saa vaihdettua nopeasti.

  Harmi, että teillä on allergikkoja, mutta toisaalta ei tarvitse kamppailla ikuisesti karvojen kanssa. Se on ikuinen taistelu jonka harvoin tai ei siis koskaan voita :( Unohtamatta sitä ulkoiluttamista kelissä kuin kelissä... Mutta on ne silti niin ihania!

  Ihanaa joulun aikaa myös sinne koko perheelle!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!