sunnuntai 7. syyskuuta 2014

KAIKILLE AISTEILLE

Täällä ollaan nautittu auringon valosta ja hyvästä ruuasta. Näin kun metsästyskausi on päräytetty käyntiin, ruokapöytämme täyttyy taas riistasta. Ei meillä kyllä pahemmin kaupasta osteta lihoista kuin jauheliha, muuten olemme aika omavaraisia sen suhteen.

Mieheni P on intohimoinen metsästäjä ja metsästä hän tuo mukanaan myös sieniä. Itse en viihdy syksyllä metsässä, koska kammoksun hirvikärpäsiä, aamupakkasten tultua ehkä uskaltaudun... Myös lihan käsittely ja sen muuntaminen syötävään muotoon on minulta kateissa. No meihin sopii hyvin sanonta, että "vakka kantensa löytää"! Ja mikäs siinä jos mies loihtii ihanat herkut! Sopii vallan mainiosti!
Mäykkymme Sepe saa nyt taas aloitella kautta juoksemalla pupujen ja muiden eläinten perässä metsällä ja kotiin tullessa ottaa rennosti lepäillen. Sepellä on ikää vasta vajaa vuosi, joten harjoitellessa vielä menee. Kotona kiltistä ja leppoisasta koirasta kuulemma kuoriutuu se toinen persoona esiin metsässä.

Olen yrittänyt saada sisustukseen mukaan kalloja, villisian hampaita ja peuran kalloja. 
Eilen ruokapöytämme täytti todella kauden herkut. Kyyhkynrintaa, kanttarellikastiketta ja uunijuureksia. Taivaallista.... Ja tietekin P:n valmistamaa!Eilen myös aamu- ja ilta-auringon säteet saivat kaiken hohtamaan kauniisti. Täydellinen päivä. Siis kaikille aisteille jotakin.

Ihanaa sunnuntaita!


Friida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!