sunnuntai 10. elokuuta 2014

MIHIN TÄSSÄ VALMIISSA MAAILMASSA ON KIIRE?


Tätä sanontaa voisi pitää tiibetinspanielimme elämänohjeena.
Ajattelinkin tämän postauksen omistaa tälle ihmeelisen ihanalle otukselle <3


Leevi on kyllä coolein olento minkä tiedän, ei ota stressiä tai kiirettä mistään. Tässä olisi taas paikka ottaa edes hieman mallia asenteesta!  Paitsi...kärpäsistä sisällä! Kärpäset ovat niin pelottavia otuksia, että piiloon pitää mennä vaatehuoneen perimmäiseen (ainoaan vapaaseen) nurkkaan tai kylpyhuoneeseen. Myös syli on paikka jossa viihdyään vain kärpästen läheisyydessä. 

Vaikka tiibetinspanielit ovat seurakoiria, ei Leevistä saa sylikoiraa tekemälläkään. Se on aina viihtynyt omissa oloissaan. Eikä pihalla voi pitää vapaana, koska pikku hiljaa kun emme katso missä koira tallustelee, se ottaa rauhallisesti suunnan pois pihalta. Eikä huutelut ja huhuilut auta, vain jos huutaa "täällä on namia" on pieni mahdollisuus saada koira takaisin pihalle.

Elikäs aika itsepäisestä ja omatahtoisesta koirasta on kyse. Leeville on kuitenkin ollut todella helppo opettaa temppuja ja muutenkin perustottelevaisuutta (oppii nopeasti), mutta kun herra tekee asiat silloin kun itse haluaa :) Kun olimme hakemassa Leeviä pentuna, kysyin kasvattajalta jos agility olisi hyvä harrastus tipsun kanssa, sain vain naurua vastaukseksi. Nyt ymmärrän.


Ikää Leeville on kertynyt seitsemän vuotta. Vahtikoirana Leevi on hyvä, jokseenkin ilman sellaista pelottavuutta ja matalaa haukunta-ääntä.


Leevi on rauhallisen luonteensa/aseenteensa vuoksi ollut aina helppo ottaa mukaan minne vain. Autossa ja veneessä matkustaminen sujuu vaivatta. Lenkkillä Leevin kanssa vauhti on kaukana. Lenkkimme ovat sellaisia "maailmanihmettelymatkoja". Hikilenkeistä ei tarvitse haaveilla. Pienenä minulla oli kirja Ferdinard-härästä, joka vain tuoksutteli kukkia ja nautti elämästä, kuin Leevi.

Mielyttämisen halua ei löydy. Asiat tehdään jos huvittaa. Tässä on kissa samassa paketissa. 

Kaverina asustelee 10kk karkkari, joka saa aika rauhassa retuuttaa Leeviä ennen kuin herra antaa pienen ärähdyksen. Parivaljakko on kuin jing ja jang, toistensa vastakohdat (täydentävät toisiaan).

Voisin kirjoittaa Leevistä varmaan romaanin...vaikka se on vain koira.

Olisi jännää tietää millainen Leevi olisi ihmisenä? Kenties maailmanparantajatyyppiä tai professori.Friida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!