keskiviikko 14. tammikuuta 2015

KEHOA KUUNNELLEN

Takana on kymmenen Fustra tuntia ja taskussa kuntosalin jäsenyys.

Ystäväni kävi Fustrassa ja ehdotti, että minunkin kannattaisi sitä kokeilla. Selkäni on sanonut sopimusen irti nyt muutaman viimeisen kerran oikein kunnolla. Ja vasen olkapääni on jo ihan tohjona. 

Nuorena harrastin kyllä aktiivisesti liikuntaa. Ja arvosana liikunnasta on aina ollut todella hyvä. Pidän liikunnasta ja liikumisesta (paitsi hiihtämisestä). Mutta kas´kummaa sitten se vain jäi. On ollut muutamia lyhyitä yrityksiä mitkä eivät saaneet liikuntaa pysyväksi tavaksi.
Herätys oli raju kun keppi ei mitenkään mennyt pään yli taakse. Tai muutenkin miten kömpelö olen! Shokkiherätys!! 

Fustra on auttanut ja olen tajunnut, että pakko alkaa huolehtimaan itsestään ihan kunnolla. Fustra-kepin ja lahjakortin salille sain myös samaiselta ystävältä (kiitos O <3 ), joten Fustran harjoittelu jatkukoon itsenäisesti ja ryhmäliikuntatunnit; here I come!! Motivaationa olkoon etten halua palata takaisin nollapisteeseen kun on saanut liikuvuutta parannettua ja onnistunut löytämään uudelleen liikumisen iloa.  
Olen jo varannut pilatestunnin jonka toivon olevan "Fustran korvike". Motivaatiota ei myöskään latista se, että muutamat eurot on nyt tuhlattu (onneksi oli liikuntaseteleitä!) ja lisää pitäisi tuhlailla kuntolsalilla. Mieleni nimittäin tekisi pyytää Fustra PT:ltäni saliohjelma, hän kun tietää mitä kroppani tarvitsee, niin osaisi tehdä oikeat liikkeet ja oikein.

Kieltämättä hieman pelottaa ja nolostuttaa lähteä ryhmäliikuntatunneille missä muut ovat huippukuntoisia ja sitten minä... Todennäköisesti jaksan ensimmäiset kolme minuuttia! 
Kai oman kehon kuunteleminen ja hyvään oloon satsaaminen on jokaisen euron väärti! 

Nyt on aika itselleni! Aika löytää se fyysinen ja henkinen hyvä olo! Joko olette ne tavoittaneet ja mikä on punainenlanka niiden saavuttamiseen?

Friida

3 kommenttia:

 1. Olen ihan ulalla näistä eri lajinimityksistä. Mitä tuossa fustrassa tehdään? Minulla on selän kanssa aina välillä hankalaa, mutta vesijuoksu ja jooga ynnä selätin on aika toimiva kokonaisuus. Haaveilen siitä, että voisin ajallisesti ja rahallisesti hoitaa itseäni kylliksi. Esim. Koko hieronnassa olisi kiva käydä joka pe. Töiden jälkeen. Vielä ei budjetti tähän taivu...

  VastaaPoista
 2. Fustra tehdään aina personal trainerin kanssa. Siinä räätälöidään itselle sopiva ohjelma riippuen siitä mitä halutaan tavoitella. Omat treenit keskittyivät yläkropan liikuvuuden parantamiseen sekä syvien vatsalihasten vahvistamiseen. Ja Fustrahan on suomalasen Jarkko Kortelaisen kehittämä metodi! Mutta taas suosittelen tarkempaa tutustumista tuon internetin kautta, ja kannattaaa käydä kokeilemassa vaikka demotunnilla!
  Niin, olisi kyllä ihanaa saada hieronta kerran viikossa!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksistasi ja nyt lähden googlettamaan lisätietoa:)
  Pirtsakkaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!